Underbara livet…

“Underbara livet! Att ha livet i sig, omkring sig och leva det!”

Så skrev Linda några dagar innan hon somnade in för gott. 45 år, (lika gammal som jag), trebarnsmamma och en inspiratör till livet.

Att livet är skört, det vet vi. Vi har inga garantier för någonting. Men trots att jag vet det, kan jag glömma det i vardagen.

I lördags kom chock-beskedet som jag förstått skulle komma, men ändå inte ville ta in. Nej, inte nu, inte än, inte fantastiska levnadsglada Linda!

De här raderna tillägnar jag Linda som inspirerade alla i sin omgivning. Hon överraskade läkarna gång på gång genom att bromsa upp cancern som hade etablerat sig i hennes kropp. Med träning, strikt kosthållning, lyssna på sin kropp, kreativitet och en inställning till livet där varje dag räknas sköt hon fram döden. Jisses vad den kvinnan inspirerade och gav. Nu sitter jag här och skriver med tårar i ögonen och en klump i halsen. Livet är inte rättvist, varför vissa människor inte får hänga kvar och stötta sina barn under uppväxten. Det är svårt att ta in att hennes röst och ord har tystnat.

Det kastar mig också tillbaka till den orättvisa och tuffa kamp som min pappa gick igenom för snart 14 år sedan. Cancern är som ett elakt monster som lurar i vassen och tar sig in och biter sig fast när vi minst anar det.

Linda hade så mycket planer, hon hade kunnat skriva en bok, vi pratade om att göra en podd ihop, hon älskade och stöttade min konst och måleri, hon hade så mycket fokus och kraft och det hon sa genomförde hon. I höstas ordnade hon skogsbad och under hösten bjöd hon in till tjejmiddag.
Jag är tacksam att jag fick uppleva den här fantastiska kvinnan som återintroducerades i mitt liv de sista två åren. Därför tillägnar jag konstprintet “walk in the park” till Linda och skänker 40 % av försäljningen till Cancerfonden.

Ta hand om varandra och njut av livet! Kom ihåg att det enda vi har är nuet!

Varma hälsningar
din konstvän
Karin

PS. Gå gärna in och ta del av hennes klokskap och visdom på instagrambiohack.by.linda

Här hittar du mer info om konstprintet “walk in the park”

PS2.Snart är det dags för min nästa konstutställning, i Linköping den här gången. Jag är med mina tavlor på temat “Liv och frihet” på vernissaget 17-18:e feb på galleri Melefors.

Lämna ett svar