Se HELA processen

Plötsligt händer det!

För första gången har jag filmat hela processen av ett stort konstverk som nu närmar sig färdigställande.

Det är små, inkännande detaljer kvar för att verkligen landa känslan.

Hela äventyret började i okt/november när jag blev ombedd att dela med mig av processen.

 

Det är lätt att säga ja, men att sedan hålla i. Att bara komma ihåg att sätta igång kameran och känna mig tillräckligt nöjd med hur håret ser ut den dagen, ja, det är en helt annan sak😅😘

 

En hel del hände i processen och jag vill gärna bjuda in dig att kika på videon. Jag visar i stort sett varje målarsession (vi har som tur var snabbspolat).

 

Detta ger dig en hint av hur ett verk kan bli till, varje målning har sin resa. 

Att det tar veckor, ibland månader innan det blir klart. Här kom en influensa emellan och en jul som gjorde att det tog ytterligare tid. Men tiden är ens vän, att ge en målning “space” är så viktigt, att vänta in målningen tills den pratar med mig. Det är något jag lärt mig efter att målat, visat och sålt hundratals tavlor genom åren. Vi har en dialog i processen och jag är lyhörd för vad målningen vill förmedla.

 

Här var det upplevelserna från afrikas vildmark och mötena med elefanterna som formade detta verk. Nästan varje kväll, vid solnedgången kom de ner till vattnet och vi fick vara i deras närvaro.

 

Kika in på videon här nedan och berätta gärna vad du tycker och vilka tankar du får.

Självklart vill jag också bjuda in dig till utställningen den 3:e februari. Då kommer det färdiga resultatet kunna ses live och upplevas i sin närvaro på fina galleri Lorentzon som firar 40 år i år. Det är en dag jag ser fram emot att dela med dig!

Hoppas vi ses där!

Lämna ett svar