Poddtips

Hej!

Idag tänkte jag dela med mig av mina favoritpoddar. Jag älskar konceptet poddar. Jisses vad många timmars lyssnande jag haft genom åren i ateljén. När jag spänner en tavla, eller gör något som inte kräver totalt målarfokus. (När jag skapar lyssnar jag mest på musik). 

Jag vill gärna lära mig något genom en podd och här är mina favoriter.

1# Listen to Oprah’s Super Soul Conversations on Apple Podcasts
Jag älskar Oprah och minns hennes första program och hur hon ställde de där intressanta djupa frågorna. Här har jag fått ingångar och stöd till min konstnärliga och spiriutella resa. 

2#Motivationspodden | Lyssna här | Poddtoppen.se
Den här podden lyssnade jag på när jag precis tog klivet och blev egenföretagare och min egen chef. Imorgon ska jag för första gången gå och lyssna på Olof Röhlander live på Maximan i Stockholm. Så kul att äntligen få vara ute och fylla på med inspiration live.

3#Holy Crap Podcast (holycrapco.com)
Den här podden med Matilda och Amanda blev snabbt en favoritpod under pandemin. Den har utvecklat mina tankar och intuitiva måleri. Idag sätter jag mig alltid ner i stillhet och meditation innan jag påbörjar ett konstprojekt.

4#Podcast – Jay Shetty
Jay är tidigare munk och har mycket tänkvärda gäster och ämnen. Jag plockar upp ord och tankar och han uttrycker sig på ett enkelt sätt.

5# Sunshinepodden (4good.se)
Jag lär mig alltid något om livet och relationer. Jag har dessutom fått äran att gästa den två gånger genom åren. Mina ständiga följeslagare i ateljén.

6#Monkey mindset – mental träning i Apple Podcasts
En gammal kollega och vän från HM tiden tipsade mig om denna podd. Daniel är en väldigt analytisk och intressant snubbe. Jag har lärt mig mycket av honom i mitt företagande.

7# Sårbar och Superstark i Apple Podcasts
Mia Törnblom är en återkommande favorit som jag blev knockad av när jag hörde henne första gången ibörjan av 2000 talet. Hon har hjälpt mig att våga stå i min konst och att älska mig själv. Jag är bra oavsett vad någon tycker om det jag skapar. 

8# Björn & Navid i Apple Podcasts
En väldigt fin podcast som jag ska lyssna in på igen nu efter att Björn Natthiko Lindeblad med sin lugna stämma och klokskap har lämnat jordelivet. Hans bok “Jag kan ha fel” är fantastiskt fin.

9#Jag är Modig i Apple Podcasts
Dessa kvinnor utforskar vad modig är, de reflekterar och intervjuar människor som de tycker gör modiga saker. De har också ett stort konst och kulturintresse och jag är med vid två tillfällen de senaste åren. Korta avsnitt där de går in på kärnan hos sina gäster.

10#Podcast – Maria Borelius
Det är snart tio år sedan jag började en mer hälsosam livsstil och det är det senaste året som jag har lagt om min kost för att få bort inflammationer i kroppen. Jag tror att det vi stoppar i oss, hur vi rör oss och det vi tänker och omger oss av påverkar oss enormt. Jag hade nog inte orkat att driva mitt konstnärsföretag dit det är idag utan hälsoaspekten. 

Kanske ser du en röd tråd i temat. Att jobba med självutveckling och självkärlek är en grundpelare i mitt konstnärsskap och i livet. Mår jag bra, kan jag ge mer till andra. Undrar om de krigshetsande herrarna i öst också tänker så?

Hoppas du fick något nytt tips som du blev nyfiken på. Vad gillar du att lyssna på?

Just nu har jag också ett erbjudande med min bok och en minikurs. Nästan som en liten podserie. Du hittar den under böcker i butiken.

Lämna ett svar