Årets överraskning

“Confident” Akrylmålning på duk, 80x60cm – såld

Vi borde anat att något lurt var på gång när vår dotter erbjöd sig att ta skräpet till återvinningen (och smugglade ut något jag inte fick se), när hon valde att inte sova över hos en kompis (för att hon ville vara hemma på natten). Vi borde anat.

Några timmar senare kommer hon hem från sin utflykt och säger att hon har en överraskning till familjen. Vi leds med förbundna ögon in på hennes rum och ta da!

Doris står där med ett nervöst försiktigt leende och håller en svart-grå-vit liten kattunge i famnen. Anders och jag tittar på varandra, förvånade, chockade, börjar nervös-skratta.

Har hon lånat en katt? Hon vet ju att jag är allergisk? (För dig som inte vet är jag atopiker, dvs känslig torr hud och har sedan barnsben haft eksem till och från i perioder, hösnuva, pälsdjursallergier och efter pappas död för 12 år sedan blossade eksemen upp på händerna).

Hon hade köpt en kattunge via Blocket för sina sparpengar. Planerat det i flera veckor och åkt till andra sidan stan och hämtat hem katten.

Hur skulle vi reagera? Vi älskar ju djur men barnen vet att de inte skulle få en hund eller katt. Skulle vi bli fly förbannade, skälla på Doris och ringa och skälla ut hon som sålde katten till en minderårig? Eller skulle vi försöka få det att fungera, testa.

Ja, vi gjorde det senare.

Nu har vi haft “Bamse” hos oss i en vecka och han är en fantastisk katt, kryper upp och sover i ens knä, pigg och busig däremellan och älskar att jaga sin egen svans och hjälpa till i ateljén. Bara tre månader och han har charmat hela familjen.

Det märkliga är att veckan innan dök det upp en katt på min tavla när jag målade. Jag har skapat några stora katter, lejon, tigrar men inte vanliga katter. Synkroniserat med att vi också gått in i det kinesiska tigerns år. Kanske var tiden helt rätt för en konstnärskatt.

Bamse blir nog kvar hos oss. Du får gärna höra av dig om du vill vara kattvakt någon gång;)

Ja, det här är största överraskning hittills 2022, och det ännu mer överraskande är att min allergi verkar vuxit bort. Helt otroligt. Det är ganska precis ett år sedan jag la om kosten och äter mer grönsaker, inge gluten, mejeri eller ägg då jag visade högt allergi på det. Mina handeksem är borta och jag verkar klara av en kattunge. Undrens tid är inte förbi?!:)

Vad är din största överraskning? Det vore kul att höra om du varit med om något liknande.

Se tillgängliga konstverk här www.karinholmstromart.se

Lämna ett svar