Fearless - Konsten att leva kreativt

Utdrag ur konstboken på 120 sidor innehållande över 60 älskade konstverk målade under en 10 års period. 

-Jag vill ha mer tid till skapandet, men hur ska jag få det i den pressade tillvaron som heltidsarbetande småbarnsmamma och utan ett stort kapital? Det är omöjligt att leva på sin konst, säger jag med en liten suck och tittar ner i min ljumma kaffe latte.
 ------

Den andra Karin, hon som står framför staffliet, är mer fri och blommar ut. Med slät panna går hon in i färgerna och formerna och känner sig lätt som en fjäder. Henne vill jag ge mer plats till. Hon i snickarbrallor som har nära till sina inre känslor. Jag vill att hon ska få en chans att växa sig större och starkare, andas och utvecklas på ett djupare plan. Den mer grå, vara-alla-till-lags-Karin, vill jag knuffa längre ifrån mig. Jag har kommit till den insikten nu.
     Jag ser hur håret på min arm reser sig när jag med skakig hand knackar på chefens vita dörr.

----

Karin Holmström är heltidskonstnär, tidigare ekonom som efter en sorg sadlade om till att leva ett liv i konsten. Hon kallar sitt skapande figurativt abstrakt och hennes skapande är en process i många lager. Karin har fått fin uppmärksamhet för sitt uttryck och ställt ut i både London, Paris, Hong Kong och Amsterdam. Boken innehåller över 60 av hennes mest älskade målningar under en 10 års period.